Pályázati feltételek

A pályázat kiírója

Envirotis Holding Zrt., a Tatai Vadlúd Sokadalom főtámogatója

Pályázati feltételek

Pályázni előzetes regisztráció után, a teljes pályázati időszak alatt, Magyarországon készült, más pályázatra még be nem adott, kiállításra nem küldött fotóval lehet. Bárki pályázhat, aki büntetlen előéletű, és elfogadja a pályázati feltételeket, benne a szerzői jogokra vonatkozó feltételekkel és az adatvédelmi elvekkel.

A pályázat kétfordulós, országos, előzetes regisztrációhoz kötött, anonim. A regisztrációnál megadott személyes adatokat a pályázat kiírója a későbbikben nem tárolja, nem használja fel, azokat megsemmisíti.

Nevezési díj nincs.

A pályázati anyagot a www.envirotis.hu/fotopalyazat címen, a Feltöltés menüpont alatt lehet beküldeni.

A pályázat a két hónap regisztrációs időszak alatt folyamatosan nyitott, a feltöltési felületre az adott két hónapban bármikor feltölthető kép. A feltöltött képeket utólag már nem lehet cserélni. Amennyiben valakinek a fotóját töröljük, mert nem felel meg a kiírási feltételeknek, újabb fotót tölthet fel, kivéve, ha az etikai elvek megsértése miatt magát a pályázót zárjuk ki.

Egy személy egyenlő egy regisztráció, tehát egy személytől csak egy regisztrációt fogadunk el. Fotósorozat feltöltése nem lehetséges.

A beküldött fotó kizárólag természetes élőhelyén – legyen az természeti vagy városi környezet – fotózott, vad madarat ábrázolhat. Az idomított, fogságban/állatkertben tartott madarat ábrázoló fotókat azonnal töröljük. A pályázat kiírója él az utólagos törlés lehetőségével abban az esetben is, ha a pályázat feltételeinek nem megfelelés csak a zsűrizés után derül ki.

A pályázat anyaga a feltöltés pillanatától előszűrésen megy át, ahol a minimális technikai feltételeknek (technikailag helyesen exponált, éles és a publikációs feltételeknek megfelelő kép) nem megfelelő fotókat azonnal töröljük. A törlés tényéről a pályázó tájékoztatást kap.

A képkészítés eszköze nincs definiálva, minden olyan eszközzel készített fotóval lehet pályázni, amely a minimális technikai feltételeket biztosítja. Nem csak hagyományos filmes vagy DSLR fényképezőgéppel készített pályaműveket várunk, hanem bármi egyéb eszközzel készített fotót (telefon, kompakt fényképezőgép, drón stb.) is.

Értékelési szempontok

A beérkezett fotókat a zsűri előválogatja. A zsűri a második fordulóba jutott fotókat egységes szempontrendszer szerint értékeli, pontozza, ennek eredményeként alakul ki a végeredmény.

A zsűri csak technikailag hibátlan, az etikus madárfotózás elveinek (amikor a fotós a madarakat szaporodásukban, pihenőhelyükön, avagy természetes mozgásukban nem akadályozza) megfelelő fotókat értékel.
Magasra értékeli a zsűri, ha a fotók a madarakat mozgásban, egymással történő interakcióban ábrázolják, ha a fotók érzékeltetik, a madarak etológiáját, életvitelét, valamint a kép üzenetében benne van a természetvédelem fontossága (a fészekfotókat azonnal töröljük).

Pluszt jelent az értékelésnél a különleges látásmód, vagy különleges technikai megoldás.
Amennyiben a zsűri meggyőződik arról, hogy olyan kép került nevezésre, amely a kiírás szabályainak bármelyikét megszegi, az érintett képet törli, azt kizárja a pályázatból! Amennyiben a pályázó az etikai elveket megszegő képet tölt fel, úgy a pályázót kizárja a pályázatból.

Impresszum

Cím: 1124 Budapest, Bürök u. 34-36
Email: kommunikacio@envirotis.hu
Felelős szerkesztő: Paróczy Pálma, kommunikációs munkatárs
Kommunikációs vezető: Vandlik Antal, igazgatósági tag
Amennyiben további kérdése van weboldalunkkal kapcsolatban, kérjük, vegye fel
velünk a kapcsolatot elérhetőségeink valamelyikén.