A pályázatról

Envirotis – Madarak fényben és árnyékban – 2020.

Az Envirotis Holding Zrt. a természetvédelem elkötelezett támogatójaként fotópályázatot hirdet annak érdekében, hogy bemutassuk és népszerűsítsük, milyen fontos szerepet játszanak a természetben a madarak. A Tatai Vadlúd Sokadalom támogatói vagyunk hosszú évek óta, ezzel az immár második alkalommal kiírt pályázattal ezt az elkötelezettségünket is szeretnénk tovább erősíteni.

Fotópályázatunk nyitott, életkorhoz nem kötött. Szeretnénk minél több természetfotóst megszólítani, legyen bár amatőr, hobbifotós vagy profi, akár kiírásunk hatására a madárfotózáshoz most kedvet kapó kezdő.

Pályázatunkkal fel kívánjuk hívni a figyelmet a természetvédelem fontosságára azzal, hogy bemutatjuk, milyen szép, gazdag az élővilág.

Szeretnénk ösztönözni mindenkit, különösen a fiatalokat arra, hogy tartsák értéknek az élővilág sokszínűségét, ébredjen fel minél több emberben a vágy a madarak világának jobb megismerésére.

Szeretjük és tiszteljük az élővilágot, ezért csak etikus elvek alapján készített fotókat fogadunk el!

A pályázatra a két hónapos pályázati időszak alatt lehet regisztrálni és fotót feltölteni a honlap Feltöltés menüpontjában.

A pályázat fotófeltöltési időszaka : 2020. július 20. és 2020. szeptember 20. között.

Eredményhirdetés időpontja: és helyszíne: 2020. november 28., szombat, a Tatai Vadlúd Sokadalom rendezvénye.

A pályázat további részleteiről a Kiírás menüpontban olvashatnak.

A zsűri tagjai

  • Potyó Imre, környezetkutató, természetfotós, a zsűri elnöke (Az Év természetfotósa 2018; Rangos nemzetközi pályázatok többszörösen díjazott fotósa) – elnök
  • Palánkai Zsolt, természetfotós, birdphotography.hu alapítója
  • Imre Tamás, EFIAP fotóművész, Nikon Ambassador, Pro photograher
  • Csonka Péter, TVS főszervező, ornitológus (A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság tájegységvezetője; az MME és SZVTE vezetőségi tagja, alapítója)
  • Szűcs Boldizsár, biológus, természetfotós, a 2019-es Envirotis – Madarak a víz tükrében pályázat fődíjasa
  • Kálmán Gergely (a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság ökoturisztikai referense)
  • Czeglédi Andor az Envirotis Holding Zrt. vezérigazgatója

A zsűri tagjai és közvetlen hozzátartozóik nem indulhatnak a pályázaton.

A zsűri munkájáról

A beérkezett fotókat a zsűri előválogatja. A második körbe 100 fotó kerül be, ezeket a kiíró a pályázati oldal Galéria menüpontjában publikálja 2020. október 15-én. A zsűri a második fordulóba jutott fotókat egységes szempontrendszer szerint értékeli, pontozza, ennek eredményeként alakul ki a végeredmény. A 100 fotóból a zsűri először azt az 50 fotót választja ki, amelyek bekerülnek a fotópályázat kiállításár és nyomtatott kiadványába, és amely fotók szerzői meghívást kapnak az eredményhirdetésre.

A zsűri csak technikailag hibátlan, az etikus madárfotózás elveinek (amikor a fotós a madarakat szaporodásukban, pihenőhelyükön, avagy természetes mozgásukban nem akadályozza) megfelelő fotókat értékel.

Magasra értékeli a zsűri, ha a fotók a madarakat mozgásban, egymással történő interakcióban ábrázolják, ha a fotók érzékeltetik, a madarak etológiáját, életvitelét, valamint a kép üzenetében benne van a természetvédelem fontossága (a fészekfotókat azonnal töröljük).

Pluszt jelent az értékelésnél a különleges látásmód, vagy különleges technikai megoldás.

Amennyiben a zsűri meggyőződik arról, hogy olyan kép került nevezésre, amely a kiírás szabályainak bármelyikét megszegi, az érintett képet törli, azt kizárja a pályázatból! Amennyiben a pályázó az etikai elveket megszegő képet tölt fel, úgy a pályázót kizárja a pályázatból.

Szerzői jogok

A pályázók hozzájárulnak ahhoz, hogy az általuk készített képek külön díjazás nélkül megjelenhetnek az Envirotis Holding Zrt. és a társszervezők honlapján, Facebook oldalán, a tervezett fotókönyvben, fotókiállításokon, a kiállítások szórólapján, és egyéb, a pályázatkiíró által megnevezett felületeken.

Impresszum

Cím: 1124 Budapest, Bürök u. 34-36
Email: kommunikacio@envirotis.hu
Felelős szerkesztő: Paróczy Pálma, kommunikációs munkatárs
Kommunikációs vezető: Vandlik Antal, igazgatósági tag
Amennyiben további kérdése van weboldalunkkal kapcsolatban, kérjük, vegye fel
velünk a kapcsolatot elérhetőségeink valamelyikén.